Røgalarmer redder liv!

Røgalarmer er den billigste livsforsikring, man kan få. For det er oftest røgen, der dræber og ikke flammerne. Derfor er det vigtigt, at røgen bliver opdaget med det samme.

Røg stiger opad, og det betyder, at røgalarmerne skal sættes op i loftet. De skal sidde sådan, at de kan høres i husets soveværelser, for hvis det brænder, så er det afgørende, at du vågner så tidligt som muligt, hvis der opstår en brand i dit hus.

Hvilken røgalarm skal du vælge?

Der findes flere forskellige typer røgalarmer:

-En model, hvor alarmsignalet går i gang, når røgen når til røgalarmen.
-En der kan sammenkobles med andre røgalarmer, så alarmen i alle røgalarmer går i gang på én gang, når røgen når én af alarmerne.
-Et røgalarmanlæg, der tilsluttes husets faste el-installation.
Du bør være sikker på, at røgalarmen er godkendt. Det kan du se ved, at den er Varefaktamærket.

Hvor skal røgalarmen sidde?

Du skal placere røgalarmerne i loftet og mindst én på hver etage. De skal sidde sådan, at alarmen kan høres i alle soveværelser. Du bør ikke placere en røgalarm i køkkenet, da røgalarmen vil gå i gang ved os eller damp.

Afprøv røgalarmen

På røgalarmen sidder der en lille knap, som bruges til at afprøve alarmen. Hvis røgalarmen ikke går i gang, når du trykker på den, så er batteriet dødt og skal skiftes. Gør det til en fast vane at afprøve røgalarmen. F.eks. hver søndag inden du henter morgenbrød og når du kommer hjem fra ferie. Det er også en god idé at udskifte batterierne én bestemt dag hvert år. En dag som du kan huske f.eks. på din fødselsdag. Du skal rengøre og vedligeholde din røgalarm som det er beskrevet i instruksen for den enkelte røgalarm. Det kan f.eks. være at man skal støvsuge røgalarmen jævnligt.

 

 - Se mere om røgalarmer

Webdesign og udvikling / SYNERGI